GOTT NYTT ÅR!

Hejsan!
 
Idag är det nyårsafton!
Ett helt år har gått och det är dags att fira in år 2013!
Hur tror ni år 2013 kommer att bli? Jag har faktiskt ingen aning, men på något sätt så känns det som att jag har stora förväntningar - men på vad? Mig själv kanske, jag vet inte! Haha..
 
Hoppas ALLA (ink. mig själv) tar det lugn ikväll trots att det är nyårsafton, brukar alltid hända en massa skit just en sådan här kväll som man får läsa i tidningen dagen efter.
 
Fotograf: Andreas Björklund, Sandviken
Arkivbild från Sandvik AB 150 år 2012!
 

GOD JUL!

Hejsan!
 
En riktigt god jul till alla mina blogg-läsare!
Hoppas eran dag blir bra, att ni får äta god mat med trevligt sällskap!
 
Själv blir det min första jul utan mormor i huset... Känns lite trist att veta att hon sitter på äldreboendet. Men vi ska ju såklart åka och hälsa på henne <3
 
Hoppas Kalle Anka också blir bra trots att de har tagit bort de "rasistiska" tecknade barn leksakerna i filmen Tomtens Värld.
 
Arkivbild från julen 2009: på mitt underbara marsvin Lill-Erik som tyvärr
inte finns med oss längre. <3 Tänker på dig (och Mille) GOD JUL! <3
 

Jag överlevde...

...gårdagen, gjorde ni också det?
 
HÄRLIGT!
Idag är det den 22 december, snart är det julafton hörrni!
 
I helgen ska jag ta det lugn, hjälpa mamma med alla förberedelser inför julafton.
Klä julgranen måste vi göra också för det har inte funnits någon tid för det än...
 

25-års fest!

Hejsan!
 
Ikväll ska jag på 25 års fest.
Det är Patricia som fyller år och det skall firas!
 
Nästan så jag börjar fundera på hur min 25-års fest/dag kommer att se ut. Tiden bara rusar iväg nu förtiden! I april fyller jag 21 år, herregud!
 
Aja, hoppas det blir en rolig kväll med ev. en utgång också. :)
 

Till the world ends

Hejsan!
 
Idag är det den 21 december 2012, en dag som jag har hört talas om hur länge som helst!
Det är idag jorden skall gå under, i alla fall enligt Maya-Indianerna, spännande va?
Tycker det är lite fascinerande endå att folk för så länge sedan har spått fram just denna dag.
 
På kvällspressen (enligt en bild från Facebook) stod det att de hade fått "hemliga avslöjanden från NASA" att runt kl. 02 i natt (alltså natten till fredagen svensk tid) skulle jorden gå under. Har ni märkt av någonting? För det har i alla fall inte jag.
 
Vissa har ju spått fram sådana dagar som dessa förr också, och fler finns att vänta.
- För jättelänge sedan var det en hel sekt som tog livet av sig just för att de inte ville utsättas för plågor då världen skulle gå under. Minns ej vilket datum det var, men detta är i alla fall sant, men sjukt!
- Vissa människor i världen har köpt allt vad de har någonsin kunnat drömma om - på avbetalning! Just för att de trodde att världen skulle gå under idag. Tycker synd om dom, vilka skulder!
 
Vi märker väl imorgon om vi är överlevare - vilket JAG i alla fall tror!
Haha.
 
Ha en bra 21 december allihopa!
 

Rockklassiker LIVE

Hejsan!
 
Idag ska ÄNTLIGEN jag, Cissi, Mamma och Kari på Rockklassiker LIVE här i Sandviken.
Det är en heldag på Göransson Arena med bl.a Scorpions på scen! Ska bli så förbannat roligt, och bäst av allt är att vi har V.I.P.-platser!
 
 

Förbannad och lättad

Hejsan...
 
Varför jag är förbannad?
- Jo, för nu har jag verkligen stresspluggat de dagar jag har kunnat pluggat. Vi har haft så mycket annat i skolan kring tentan så tenta-plugg har kanppt funnits.. Så jag har verkligen pluggat och slitit. Och vad händer då? Jo, man kommer till skolan (igår) och skulle skriva tentan, man öppnar tentan och ser att en 10 poängsfråga går ut på att man ska läsa en vetenskaplig artikel på svår engelska som de hade bilagat med i tentan. Kunde man läsa och tyda den kunde man få 10p rätt - vi andra som suger på engelska blev helt av av med 10p!
Klart jag försökte läsa och förstå, men det gick inte så bra. Så jag gissade mig fram med svaren, hoppas jag får något poäng. Men får man göra så här när tentan ska vara baserad på kurslitteraturen, och dels när utbildningen är på svenska, då förväntar man väl sig att tentan också skall vara på svenska. Annars ska dom väl förvarna. Och varför fick man inte ha hjälpmedel som t.ex lexikon? Nä, detta var en ren käftsmäll. Har tappat förtroendet för högskolan för lääääängde sedan men detta var nog pricken över i:et! Tentan för övrigt var väldigt flummig. Det enda som var bra var "del 2" som handlade om smärta där bara konkreta svar behövdes. När jag kom ut från tentasalen sa flera stycken "Du är inte ensam om att tycka som du tycker!", så det var ju skönt att höra. Verkar som de flesta hade problem med den där frågan. Kanske 10-20% av klassen klarade det, men då är det ju en stor andel som INTE gjorde det, herregud! Hur tänker dom (lärarna) när dom lägger in en bilaga i tentan som är på ENGELSKA?! Och inte vilken bilaga som helst utan en vetenskaplig artikel. Dom kan även vara svår att tyda om de är på svenska eftersom det är på forskningsspråk och avancerad nivå.. suck. Enromt missnöjd! Detta var bedrövligt! Men håll en tumme på att jag klarar mig endå, annars är det omtenta när vi har praktik = ingen hit.
Dåligt att nästa tenta har vi om 2 veckor! Ååååååh..!
 
Varför jag är lättad?
- Jo, för nu är tentan avklarad för denna gång i alla fall. Så känns skönt med lite ledighet tills på måndag i alla fall. Och imorgon ska vi på Scorpions, Rockklassiker LIVE 2012! Ska bli så roligt, skönt med lite annat att tänka på också!
 
 
Idag ska jag bara ta det lugnt, har inte gjort det på ett tag känns det som.
Snön bara öser ner utanför och har gjort det snart 1 vecka. Det är som ett vinterland här, snart syns kanppt husen (nästan ^^).
Jag har även börjar att titta på julkalendern, nostalgi från år 1996. Tycker att den faktiskt är rätt ok, tänker följa den tills den är slut. :)
 
Ha en trevlig helg!
 

Pluggar....

Mobilinlägg.
 
Hej!
Har inget liv för tillfälligt, tenta på torsdag. Suck! Plugg, plugg och återigen plugg. Längtar tills helgen! <3
 
 

RSS 2.0