Miniparty

Tjaba, tjena, hallååå!!
 
Idag kör vi på lite miniparty. Jag, Elene och Jessica. GREAT!
 

Äntligen freeeedag!

Hejsan!
 
Började dagen med ett fantastiskt seminarium med en lärare som var toppenbra och förtjänar massor utav "dagens ros"!!!! Inte bara att han är duktig på att förklara, intressant och har erfarenhet - utan också för att han får ens gråa regniga dag att bli lite bättre!
Inte varje dag man lämnar skolan med ett skratt och vill tillbaka. :)
 
När jag kom hem satt jag på rockklassiker och fick ett rus och städade hela köket, en surprise för mamma när hon kom hem. Bra att man kan sprida glädje med sådana små saker.
 
Sen gick jag och la mig och vilade, dock var jag inte så trött. Men anledningen till det är för att jag ska hämta brorsan och hans tjej Tina senare inatt.
HJÄLP! Jag som inte har kört bil sedan nyårsafton. xD Äh, kommer nog gå bra. Och eftersom jag ska åka på natten kan jag köra sakta utan att någon blir sur. Är så jävla rädd för att något djur ska komma *peppar peppar*.
 
I alla fall så tänker jag börja denna fredagskväll med en dusch, äta god mat och sedan hoppa i myspyskläderna för att bara softa framför TVn med mamma och Kari tills brorsan ringer inatt någon gång.
 
HA EN TREVLIG FREDAG!
 

Åh de regnar och regnar....

"....himlen är grå. Men inom mig, där är känslan blå.
Blå som dina ögon. Blå som din tro är...!"
 
Kom att tänka på denna Lasse Stefanz låt nu när det har regnat exakt hela dagen.
Igår när jag gick och la mig somnade jag på en gång, och inatt har jag sovit ca. 10 timmar. Hur skönt som helst. Dock inte så roligt att vakna till regnvädret.
Tog bussen ner till stan och mötte upp Elene vid bibblan kl. 11.15. Där satt vi tills klockan blev 16... uscha. Tur nog så kom mamma och hämtade mig.
 
När jag kom hem slappade jag bara framför TVn och har inte gjort något speciellt sedan dess.
Sökte nyss vårkurser till högskolan och så anmälde jag mig till tentan som är om exakt en månad.
 
Imorgon ska vi fortsätta att plugga på bibblan, fast klinisk kemi. Suck!
Sen imorgon kväll blir det i alla fall hudvårdsparty hemma hos Jessica, trevligt! :)
Btw, imorgon fyller vår kära Hanna-Panna 20 år också. :)
 


God natt!!!!
 

Hockey

Hejsan!

Idag hade vi två föreläsningar i skolan. Den första (roliga och intressanta) var cerebrovaskulära sjukdomar och den andra (tråkiga) var klinisk kemi. Tur att vi INTE gick till halv fem!!!

På kvällen var jag, Elene, Jimmy, Cissi och Andreas på hockey: Brynäs mot MoDo! Såklart Brynäs vann med 2-1! Haha ;)

Trevlig dag har jag haft. Nu är jag dödstrött. God natt!

//Linda


Helgen

Hejsan!

Igår kväll träffade jag Cissi och Jessica. Vi kollade på postkodsmiljonären, körslaget och filmen Avatar. Perfekt kväll med tanke på det usla vädret som var igår.

Idag har jag slappat. På eftermiddagen var jag och mamma och hälsade på mormor. Vi ska väl äta om en stund och sen blir det bara att kolla på tv; x factor och Beck.

I veckan blir det:
- skola/plugg
- tisdagshockey med Elene, Jimmy, Cissi och Andreas
- "Hudvårdsparty" hemma hos Jessica på torsdag
- Eventuellt födelsedagsfest till helgen.

Trevlig söndag alla!

//Linda


Lördagsgodis


Krama dej


Ny telefon!

 
Hejsan!
 
När klockan var efter kl. 17 idag tror jag dog min Nokia Lumia... Lite snopet eftersom jag bara skulle läsa ett sms så dog telefonen och var livlös trots fullt batteri. Som ni vet får man ju panik när man inte har en fungerande telefon. Jag ringde först till mamma med hemtelefonen och bad henne brorsan ringa hem till mig. Brorsan i sin tur visste inte hur man fixar en sådan telefon eftersom batteriet är inbyggt. Jag ringde vidare till pappa och efter 10 minuter satt vi i bilen in till Valbo Köpcentrum/Media Markt och med mig hem fick jag:
 
En vit iPhone 4S.
 
Herregud, jag har ju garanti kvar på min Nokia som jag köpte i Februari. Men pappsen vet att det är inte roligt att vänta på sin telefon och använda en gammal så länge. Samtidigt vet väl pappa vad som är poppis bland ungdomarna nu förtiden. Dock trivdes jag med min Nokia. Menmen... nu är jag med i iPhone-klubben xD LOL! Eftersom det inte finns rosa iPhones så fick jag ett rosa stötskal av pappa med, tack <3
 
Min "gammla" telefon ska jag lämna in och laga för att sedan sälja. Intresserad av en rosa Nokia Lumia?

Fredag

Hejsan!
 
Igår efter skolan åkte jag och Elene nästan direkt hem till Cissi. Där fikade vi och snackade en stund innan Jenny L frågade om vi ville komma ut och leka med henne och Eddie (hennes son) i lekparken. Så vi gjorde det, och det var trevligt. Sedan käkade vi på barrsätra pizzeria. Efter det gick jag, Cissi och Elene hem till Cissi och slappade. Så åkte jag och Elene hem runt halv åtta på kvällen. Blev en lång dag så man var rätt så trött. :)
 
Idag har jag bara slappat, skönt med fredag och vara ledig!
Ska hem till pappa senare och äta, sen får vi se vad denna helg har att erbjuda. Blir nog INGET festande för känner mig fortfarande sliten efter förra helgen, haha..! Men ser ut som det kan bli mer festligheter nästa helg så är nog bäst att ta det lugnt.
 

Onsdag

Hejsan!
 
Idag är det onsdag och jag har bara slappat, dumt nog för nu när det är kväll är jag superpigg!
Ska väl läsa lite, kanske kolla på någon serie/film för att tillslut möjligtvis somna. Kommer inte att gå känner jag.. haha. LOL!
 
Imorgon är det HiG och seminarium som gäller. Tur att det bara är halvdag, alltid skönt!
Sen blir det att eventullt träffa Cissi på kvällen. :)
 
Sen tar jag helg.
 

Jonas Hörnblad

Hejsan!
 
Under några veckor har tv4 visat ett dokumentärsprogram som heter "Underbart är kort", där medverkar Jonas Hörnblad. Jag är helt förälskad i Jonas! Bara längtar tills nästa avsnitt då han möjligtvis är med igen! Så otroligt bra program och Jonas är bäst av deltagarna, han har något speciellt som verkligen berör. Han är så fin, berättar så bra och får en annan att börja se livet ur en annan (bättre) synvinkel!
Jag är helt såld - en sådan människa! En ny förebild!
 
Kl. 21, måndagar, tv4.


Tisdag!

Hejsan!
 
Kan börja med att säga att inflyttningsfesten var hur kul som helst! Synd att tiden alltid ska gå så fort bara... Vi tog Taxi in till Gävle - Heartbreak, taxichaffisen hette Tomas och var hur najs som helst!
Kanske blev liiiiiite mycket dircka under kvällen, eller hur Jenny L? ;)
 
..har legat bakis i två dagar. Idag, tisdag, känns det faktiskt lite bättre. Haha..
Igår hade vi hjärt-kärl-seminarium i en hel dag, det är nog rekord! Annars brukar man ha seminarium i ca. 3,5 timmar bara.
Så man var lite mör i kroppen igår eftersom man var rätt sliten från helgen också. Haha..
 
Är ledig tills på torsdag då vi har KOL- och astmaseminarium. Tycker det är lite roligt att vi får patientfall där vi ska se symtom och ställa diagnos - är inte det en läkares uppgift? Suck.
 
Har funderat lite mer, om jag orkar läser jag som ni vet akutmedicin direkt efter programmet, men funderar även att lägga till en kardiologikurs! Haha.. lika bra när järnet är varmt! (Sen får vi ju se om man kommer in, sjuksköterskor som har jobbat ett tag kanske har förtur - för det verkar ju gåt ill så när man söker. Man söker alltså inte på bra betyg utan yrkeserfarenhet).
 

Såhär såg jag ut i lördags för er som bryr er. :)

Idag har jag sovit ut, och det har varit såååå skönt!
Har även sett en film. Nu tänkte jag plugga men la ner när jag såg vilka jobbiga seminariefrågor det var. Sen så har jag bara hjärt-kärlsjukdomarna i mitt huvud som ekar runt. Så ska nog börja med att läsa igenom anteckningar som jag och Elene skrivit om KOL-och astma.
 
Ikväll är det X-factor och Hollywoodfruar på tv! :)
 

Rapture vs Hungry hearts

 

TAGGA PARTY IKVÄLL!!!!

Inflyttningsfest!

Hejsan!
 
Idag blir det inflyttningsfest i Cissis nya lägenhet på 7:de våningen med ballkong, den du!
Senare ikväll blir det utgång, förhoppningsvis i Gävle på Heartbreak/Slick City!
 
Snart åker mamma och Kari till Forsbacka och då ska jag höja partymusiken och börja ladda och tagga inför ikväll! Jag är så jävla sugen! Sist jag festade var innan jag åkte till Turkiet, så var ju någon vecka sedan.
Blir nog att eventuellt köra på denna frisyr, möjligtvis klänningen också:

Tar ju en liten stund att göra denna frisyr på sig själv.
- Tvätta håret
- Ha i mouse i det blöta håret, borta ut det
- Föna håret tills det är riktigt, riktigt torrt!
- Fixa luggen, tupera till den lagom "boll" såsom du vill ha det
- Dags att börja locka igenom HELA håret! Jag använder mig av en plattång.
- Tupera håret på bägge sidorna så du kan sätta upp håret och fästa hårspännen på varsin sida (se bild).
- Använd mycket hårprodukter! Jag använder mig dock endast av Bobby's hårspray när jag gör denna frisyr.
 
Hoppas ni alla andra får en trevlig lördag!!!
 

Stulna biffar och förlorade kyssar

Hejsan...
 
Idag är det en såndär dag då det har regnat, varit kallt och blåst iskallt. Hösten är här.
Snart har jag varit singel i 2 år, och det gör så förbannat ont att få veta att en vän gjort slut med sin kille idag och går igenom samma process som jag gjorde för 2 år sedan. Jag vet själv hur tufft det är, som så många andra också gör. Men då vet ni vilket känsla jag pratar om. Usch, ryser i hela mig. Ingen människa förtjänar att få sitt hjärta krossat - men några gånger i livet händer även det på naturliga vägar också.
 
Helst av allt vill man förbli singel hela livet så man slipper den där plågan om det skulle ta slut om man själv är förälskad i personen. Men å andra sidan, vad är det för liv att vara singel livet ut?
Jag får väl ta och skärpa mig och sluta avvisa killar som jag blivit expert på. När vet man om man är mogen för ett förhållande igen? Hur känns det då? Jag menar, kär kan man ju vara i en människa, men hur vet man om man vill gå in i ett förhållande? Hur vinner man över rädslan för ett förhållande?
Detta är kanske något jag måste ta en funderare över. Vem vet, snart kanske han står där.
 
Bästa tipsen när du blivit dumpad (som jag kan komma på):
- Lyssna på musik!
- Träffa massor av vänner!
- Gör det DU vill
- Pyssla om dig mer
- Sitt aldrig själv, håll dig sysselsatt (hobby el. skola/plugg) <-- hjälper att hålla tankarna borta!
- Köp något som du verkligen vill ha
 
Hur som helst är det fredag idag, jag är singel och 20 år, stolt som fan! Haha.. Man måste peppa sig själv, viktigt! Ska hem till Jenny senare för att umgås med henne, Lars, Jenny L och Cissi :) KUL!
Imorgon blir det inflyttningsfest hos Cissi också, great!
 
Trevlig helg!
 

Lillen <3

Åh, vad jag saknar mitt marsvin Lill-Erik! <3 Saknar även mitt marsvin Mille som dog långt innan Lill-Erik... dom var så underbara och så söta!
Kollade på lite bilder idag och såg dessa på Lill-Erik när han duschade, sötnosen! <3




Onsdag

Hejsan!
 
Har varit lite dålig på att uppdatera bloggen nu på några dagar. Anledningen till detta är för att jag inte direkt har något att skriva om, och dels så har jag inte direkt tid för att jag har annat för mig.
 
I helgen har jag varit hos pappa i alla fall. I fredags var jag hem till Erik en sväng, i lördags var jag i Forsbacka på filmkväll och på söndagen träffade jag Jenny en sväng på kvällen. Trevligt att träffa henne, hon har varit i Stockholm nu under några veckor och åker snart tillbaka.. :/
 
I måndag var det centrala infarter-metodövningar i skolan!
Vi fick prova på att göra en PICC-line omläggning - lite klurigare än vad man tror eftersom man ska behålla saker och sina enga händer rena!
Sedan fick vi även prova på att "ge läkemedel" genom en subkutan venport (port-a-cat). Mycket man ska tänka på när man håller på med centrala infarter. Får ju inte vara bakterier eller luft med in i kroppen.
Sen fick vi även lite information om en central venkateter. Intressant. :)
Efter skolan stannade jag och Elene kvar och pluggade hjärt-och-kärlsjukdomar och var hemma runt kl. 17.30, lång dag!
Sen blev det krubb på stan med mamma, sedan hälsade vi på hor brorsan och Tina + katterna <3 Sen blev det att åka hem och ta det lugnt. Jag är helt besatt i tv-dokumentärserien "Underbart är kort" :*)
 
På tisdagen, igår, var jag nere på stan och fortsatte att plugga hjärt-kärl-sjukdomar med Elene. När vi var klar åkte jag, Mamma och Carina och hälsade på hos mormor <3 Sen blev det även en lugn kväll eftersom jag var trött.
 
Idag har jag och Elene också pluggat fast KOL och Astma-sjukdomar. Det tar sådan tid och energi så man blir trött i huvudet och slut. Men nu så, är vi väl nästan klar, klar för denna vecka i alla fall. Så nu behöver man bara läsa lite på egen hand till seminariet  på måndag.
 
Som ni märker så har jag haft fullt upp med skolan. Men ska försöka koppla bort den lite nu och ta lite ledigt. Är kanske på väg att bli sjuk... suck.
 
Längtar tills helgen i alla fall!!!! På fredag är det sing-star-kväll hos Jenny och på lördag inflyttningsfest hos Cissi. :)
 

Lördag

Hejsan!
 
Efter två heldagar på HiG med mycket föreläsningar är det faktiskt skönt att det är helg och att man får lite annat att tänka på - fast man går runt och tänker att man har/kommer få alla sjukdomar. Haha...
 
Sofie Eriksson taggade mig i ett inlägg på Facebook idag och skrev typ: "W.A.S.P. på radion och jag blir 14 år igen, minns du Linda?" ... haha, märks att det var ett tag sedan jag träffade Sofie. W.A.S.P. är fortfarande mitt favoritband och har varit det sedan jag var 14 år. Jag lyssnar på W.A.S.P. typ varje dag, och jag ska för andra gången i mitt liv åka på deras konsert den 26 oktober. Betyder detta att jag inte har växt upp sedan jag var 14 år? Jag kan fortfarande gå och sjunga "B.A.D. = BAD! , makes your mammy and daddy sad!" eller "I FUCK LIKE A BEAST!" eller varför inte sjunga min favoritlåt av de alla: Wild child.
Åh, jag älskar W.A.S.P., dom har gjort så mycket bra låtar! Skulle kunna skriva upp hur många bra låtar som helst. Laddade Elenes USB-minne med (enligt mig) bra W.A.S.P. låtar och det var nog mellan 30-40 st! Haha. Är så sjukt taggad till rockklassikerkryssningen med Elene i slutet av oktober! ROCK 'N ROLL!!!
 
Idag var det meningen att jag och Elene skulle dra en förfest här i Sandviken för att sedan dra in till Heartbreak och möta upp Cissi, Andreas och hans vänner. Men så blev inte planen för denna kväll, Elene blev medbjuden på en möhippa istället eftersom hon ska på bröllop nästa helg. Suck! Men roligt för henne.
Får se vad man ska göra denna afton, är lite trött och sliten ändå känner jag. Men det är väl som vanligt det också... haha. Äh, nåt hittar jag väl alltid på att göra!
 

Handla online

Hejsan!
 
Jag kan varmt rekommendera att handla på Kicks.se!
Fick hem min parfym igår plus lite andra grejer som jag hade beställt. I paketet som levererades snabbt och fraktfritt hem till brevlådan fick jag med provprodukter! Så nu är jag helt besatt i Mexx nya parfym "Pure Woman", lite roligt va? Haha... Har använt den hela dagen idag istället för min nya. Haha. Sen fick jag ett till provrör på en annan parfym som inte föll mig i smaken direkt - men snällt att de skickade ut provprodukter, de vet väl att sånna kunder som jag handlar snart inom kort då! xD
Jag är beroende av parfymer <3 Har ingen aning om hur många jag har faktiskt..
 
Idag har jag bara tagit det lugnt. Vilat och laddat upp för två kommande heldagar på HiG nu!
ÄNTLIGEN ska vi börja läsa om sjukdomar! Intressant tycker de flesta i klassen i alla fall så detta kommer nog bli roligt! Hoppas på bra lärare i de olika ämnena också. Dock sa Elene att vi skulle ha hjärt-läkaren imorgon, hon var lite si-och-sådär när vi hade henne förra året.
 
Imorgon kvar, sen är det fredag och ännu en helg att längta till <3 :) haha.
 

Godis!

En utav mina få favoriter!
Köpte 900g på flyget, så jäkla gott! <3

Aaron Antonovsky

Hejsan!
 
Bara namnet, Aaron Antonovsky, får mig att bli trött. I snart exakt 1 veckas tid har dett namn riktigt satt sig på min hjärna. "Hälsans mysterium", låter som "Mysteriet på Greveholm" (åh, längtar efter att få se den nya versionen denna jul!).
I alla fall så läser vi Aaron's bok som är seg som tusan - men budskapet är bra. Får ni tid över kan ni ju läsa om det salutogena och det patogena perspektivet + KASAM. Är intressant, speciellt för oss som skall jobba med människor i framtiden.
 
Ett tips till sjuksköterskestudenter; använd er av KASAM i typ varje uppsats/rapport så får ni bra betyg, oftast!
 
Idag började jag dagen med att äta frukost framför filmen "Vinterviken", åh vilken bra film!!! Se den vet jag om du inte sett den. Ungdomsfilm från 1995 som jag helt har missat.
Sen åkte jag och städade på farbros företag. Sen när jag kom hem spelade jag, mamma och Kari BUZZ. Haha, så roligt att spela det när man är fler än två personer.
Sen har jag suttit här och läst och skrivit ut en massa papper. Imorgon, måndag (exakt 1 vecka sedan terminstarten), skall vi ha våran första examination. Kul, jävligt kul. Men hoppas det går bra, vi har förberett oss så mycket som möjligt i min grupp. Men ska tillbringa kvällen till att läsa, ska nog inte läsa för mycket för då glömmer man väl bort det i alla fall. Känns som jag har koll på detta ändå. Är viktigast att komma på egna tankar kring ämnet och hur man kan använda sig utav dessa perspektiv och begrepp.
 
Imorgon blir det i alla fall HiG mellan kl. 8.30-12.00.
Sen blir det att åka direkt till Valbo med Elene för lite lunch och shopping.
Sen på kvällen ska jag hem till Cissi för att spana in hennes nya lägenhet - blev aldrig av i helgen! :)
 
Men nu har jag inget mer att skriva. Ska äta flintastek snart, mums! Är inte så många dagar kvar som man kan grilla - sommaren är verkligen slut och vi är inne i september nu. Suck!
 

Precis köpt

Hejsan!
 
Eftersom MIN parfym inte fanns med i taxfree-katalogen eller taxfreebutiken när jag reste till Turkiet så var det ju tur att Kicks just nu har 20% rabbat på deras parfymer!
Så nu har jag köpt min, luktar underbart! Dock får jag vänta nån dag på att få den eftersom jag beställde över internet. Pallade inte att åka ner på stan nu när det har varit så kasst väder.


 
 
 

RSS 2.0