Julbord idag

Hejsan!

Idag ska jag på julbord med jobbet. Städar ju på min farbrors företag så fick jag chansen att följa med och äta julbord på mysiga Robin Hood i Forsbacka.

 
Annars idag har jag varit i skolan, blä. Börjar dra ihop sig för tenta nu.
Så helgen blir bara lugn med en massa plugg. Är inte alls sugen!
 

"BOKEN OM MIG"

HAHAHAA!!!
 
Kolla vad jag hittade på min dator, "Boken om Mig" som vi fick göra på högstadiet!
Det är ju hur länge sedan som helst! Och vad saker har förändrats, och hur skrev jag på för sätt?! Haha... Enjoy!
 

Boken om mig

Presentation om mig...

Vem är jag då?
Jo, jag är en tjej med blont hår och blåa ögon med namnet Linda. Jag är 15 år och är 161 cm lång, inte så väldigt lång... Men jag trivs i min längd! Killar brukar ju säga att tjejer ska vara kortare än dom för att det är gulligt.

Jag har en mamma som heter Lena och en pappa som är 100% finsk med namnet Ari, detta innebär att jag alltså är halvfinne, som även min storebror Fredrik är.
Min släkt är rätt stor, tycker jag... Det finns säkert dom som har större än mig men det är ju deras problem. Just nu orkar jag inte ta upp vad alla heter, det skulle ta för stor plats. Men min morfar är död. Så mormor, farmor och farfar finns kvar i alla fall. Sen har jag en massa kusiner och faster, moster, farbror, morbror och hela köret! Som du förstår, man orkar inte räkna upp alla! Jag hade en katt när jag var liten, han hette Freddie. Men jag och Fredrik blev allergiska så vi gav bort den. Sen dess har jag alltid drömt om att få ett eget djur.

En kompis till mig hade ett marsvin, jag provhöll den och jag tålde den! Så jag berättade det för mamma och tillslut gav hon med sig och köpte ett marsvin till mig, det blev lilla Mille. Han hade svart huvud och vit kropp. Världens underbaraste lilla gosevän. För att vara ett marsvin tyckte jag han betedde sig konstigt. Han var helt tokig i coca cola, julskinka och korv. Jag tror till och med han tyckte om kaffe, man skulle kunna säga att han åt allt. Han var het underbar! Han hoppade upp för trappen och sprang runt på golvet och pep av lycka. Mamma och jag tänkte att han kanske skulle behöva en kompis att leka med när inte vi var hemma. Så vi köpte en till, då blev det Lill-Erik. Han har virvlar i sin bruna tjocka päls. Han är så söt, men dock väldigt feg av sig. Mille vågade ta mer plats. Tyvärr så dog Mille, han drabbades av någon sjukdom som gjorde att vi var tvungna att avlida han, hellre det än att han ska gå runt och lida! Han har det nog bra i himlen med alla andra. Kvar är Lill-Erik, eller den såkallade ”Fegisen”! Vi älskar honom och saknar vår "mini-hund" Mille.

Nu har vi kommit rätt långt, ni vet vad jag heter, lite om min släkt och om mina djur. Man skulle väl kunna säga att jag är ju lite pälsallergisk än, katter och hundar är värst. Pollen och sånt är jag allergisk mot också, det är rätt jobbigt.

Tralalalalalalaa..! Vad lyssnar jag på för musik då? Hm, folk brukar säga "blandsaft", att man kan lyssna på flera olika musikstilar, och det gör jag också. Utom hiphop/rap, det brukar jag hoppa över. Mest lyssnar jag på Heavy Metal, det är väl mer Judas Priest, W.A.S.P. Mercyful Fate/King Diamond, Saxon, Scorpions o.s.v som gäller, jag gillar musiken och rösterna. Dels att jag avgudar killar med långt hår, jag anser att det är sexigt och vågat av dom att ha det. Plus att det är vackert.

Jag har alltid gillat hår, enda sen jag var liten. Att bara se långt vackert hår fladdra för vinden och på killar! Aaaaw, det är för snyggt!

Den 23 April fyller jag år, varje år... konstigt va? *Hihi*. Nyss klarade jag av moppekursen jag har gått i, så snart får jag körarbevis för klass 1 moppe! Ska bli kul att köra EU-moppe hit och dit, synd att bensinen är så dyr. Moppen är en TBG som jag fick när jag fyllde år, den är röd, vit/grå och svart, fin!

Att på tal om saker som man får, jag konfirmerar mig i Sandvikens kyrka den 6 Juni 2007, det är en söndag då man egentligen vill sova. Men att kliva upp och gå till kyrkan för att bli konfirmerad känns lite annorlunda, att bekräfta dopet som man gjorde när man var pyttepytte liten. Släkten kommer nog vara där och se på, vad pinsamt. Det gäller att inte göra bort sig då! Tankarna börjar komma om vad man ska få för något när det är över, man kan ju alltid hoppas på något bra!

Singel eller upptagen?
Aa, tyvärr pojkar.. jag är upptagen. Det är synd för er, inte för mig. För jag har hittat världens bästa kille! Han bor i Gävle och är 17 år och heter "TL"! Vi blev tillsammans den 26 augusti 2006, och det håller än! Då måste det hålla ett bra tag till. 8 månader plus några dagar har gått nu, och när jag skriver detta är det den 2/5-2007. Då kan ni fatta att det är väldigt långt, i alla fall i tonårs år. Min T, jag älskar dig och det vet du!

Vännerna, måste ju bara tala om att ni är världens underbarast. Ni vet vilka ni är, ni är värld en bättre plats än på ett papper i "Boken om mig". Jag har er för alltid inskrivna i mitt hjärta som står öppet och ärligt för er. Hoppas vi alltid kommer att fortsätta och ha så här roligt, att se fram emot nu vänner... Det är sommaren! Glass, sol och bad!

//Linda 15 år


Ett brinnande skelett

Hejsan!
 
Glömde säga att i måndags i skolan hade vi livsvandring.
På högskolan i Gävle finns en skol-präst, så hon höll i en halvdag med oss. Det handlade om livet, sjuksköterskerollen och vad som händer kring döden.
 
Vi gick sedan till krematoriet. Där fick vi först lite information och byggnaden och lokalerna innan vi fick följa "Kistans väg". Detta gjorde vi även på gymnasiet, men till skillnad från gymnasiet och nu så öppnade dom INTE luckan in till kremeringen som pågick. När han som kremerade öppnade luckan såg vi ett skelett ligga och brinna. Jag och Tess kollade på varandra och kunde inte fatta att det var sant det vi just ser. Jag tror Elene tappade hakan och hela gruppen blev tyst.
Och det skulle inte bli bättre när guiden började ta i benpipor som låg i väntan på att bli mald ner i urnan... Sen så gubben som kremerade började skrapa ut skelettet vi just sett... så började lukta grillad flintastek. UUUUUH!
Fattar inte hur man kalara av att ha ett sådant jobb!
 
Nu har det gått två dagar sedan jag såg det där, och jag kan fortfarande inte fatta att jag sett ett brinnande skelett!
 

Förkyld.

Hejsan!
 
Passar ju alledeles utmärkt att bli förkyld nu när man har asmycket i skolan, eller så inte!
Jävla skit också. Tur ändå att man inte är för sjuk, *peppar peppar*.
 
Ska snart börja på seminarieuppgiften som vi ska ha på fredag, ska fortsätta med den imorgon.
Sen är det halvdag på fredag vilket faktiskt känns skönt. Imorgon är det en vecka kvar till den stora tentan också, känns som vi nyss hade tenta för fan! SUCK.
Det här momentet har fan varit det värsta ever, och nästa moment känns inte så lockande heller då det var tenta i Farmakologi och Läkemedelsberäkning den 19 eller 20 december, skjut mig!
Jullovet ser även pluggit ut också..........................
 
Äh, är en tung uppförsbacke nu!
Kanske blir lättare sen efter vi sett Scorpions den 8 december! :)
 
 

....

Sånt är livet, sånt är livet
Så mycket falskhet bor det här!
Den man förlorar, vinner en annan
Så håll i vännen som du har kär
 
 
Ovanstående text är fan det klockrenaste som skrivits.
Man ser saker och ting hela tiden, man har själv lärt sig en läxa.
Skulle vara spännande att få börja på något nytt och se vart det leder till.
 

Senaste

Hejsan!
 
Har inte skrivit på ett tag då jag faktiskt inte sitter på datorn så jättemycket nu förtiden.
 
Snabb resumé på lite grejer som hänt:
 
- Har inte fått tillbaka min iPhone eftersom MediaMarkt påstår att de inte har fått in iPhones på över 1 månad, tycker jag låter konstigt?! Så på fredag ska jag och mamma gå till försäkringsbolaget IGEN.
- Cissi Scott har fyllt 20 år den 16/11och körde en tjejkväll som slutade inne på Heartbreak, det var kul!
- Jag har haft muntlig examination i psykiatri och fick alla rätt, dock var den mycket enkel.
- Jenny Eriksson har fyllt 30 år, då blev det fika och fest, det var en trevlig lördagskväll den 24/11.
 
...ja, det var väl de största sakerna som hänt. Har jättemycket i skolan för tillfälligt också.
 

Million voices

Hejsan!
 
Jag har SKOL-PANIK!
Känner mig superduper stressad! Att bara ha tanken kring att om en månad ska en muntlig examination, en skriftlig + redovisningsexamination av bok + en omvårdnadstenta vara avklarad.
Jag får seriöst panik! Jag och Elene har ju börjat skriva på allt, men man har ju inte direkt fått någotning klart för sig och paniken börjar inta. Känner mig super-duper stressad. Jävla högskola - jag vill ha tillbaka mitt liv och lung och ro! Usch, detta mår man inte bra av.
 
Jag och Elene ska väl sitta nu i veckan och plugga, hoppas det blir lite mer klartecken.
 

007 - SKYFALL

Hejsan!
 
Idag blir det bio! Vi ska se 007 - SKYFALL, ska bli kul. Länge sen jag såg en bond-film. :)
Efter det får vi se om jag drar hem till Erik om han orkar, var länge sedan man träffade honom nu. Hehe.
 
Annars idag blir det att chilla, små-plugga lite också.
 

Torsdag

Hejsan!
 
I tisdags när min mamma fyllde år så blev hon så glad över Scorpionsbiljetterna att hon började gråta! Haha. Hon sa det efteråt att "Det här var verkligen inte vad jag hade förväntat mig!". Det gjorde nog hennes dag det, roligt att se mamma så glad!
 
Idag är det EXAKT en månad kvar till Rockklassiker LIVE 2012 med Scorpions! Ska bli så jävla roligt!
 
Om en stund ska jag iväg hem till Cissi för att träffa henne och kanske Madde om hon är kvar också! :) Trevligt!
 

bilder.

Hejsan!
 
Två bilder från helgen som var.
 
Inget märkvärdigt dirket.
 

Mammas födelsedag

Hejsan!
 
Vet inte vart jag ska börja någonstans...
Men var astrött i morse när jag skulle gå upp, så jag valde att sova vidare. Vaknade kl. 11, duschade och gick till affären. Kom hem och käkade lunch och sedan så började jag med mammas födelsedagstårta SOM BLEV EN KATASTROF. Hon önskade sig en marängtårta... vi har provbakat den förr och då gick det bra och den blev god. Men idag blev det en total katastrof trots att jag bakade om den två gånger, vad gör jag för fel?! Ååh, vet inte hur många damputbrott jag har fått idag. Och inte kan jag baka något annat heller eftersom ägg och socker är slut - suck!
 
Aja, men det är väl ändå tanken som räknas, eller..?
 
Hoppas hon blir glad för min och Karis present, hon ska ju få V.I.P.-biljett till Scorpions! :D
Sen har jag köpt en fin blombukett till henne också, det kanske väger upp mer än en tårta som ser ut som ett bombnedslag och som kanske till och med inte är färdiggräddad? xD LOL!
 
Ha en bra dag alla!
Resten utav kvällen blir chill med mamma, Kari och Brorsan + Tina.
Resten utav veckan blir det hårdplugg! Men ska väl lyckas klämma in en träff med Cissi också. :)
 
 
ps, halloweenfesten var rolig, födelsedagsfesten var grym i helgen! :D

Owe Jansson och Valbo

Hejsan!
 
Efter tre långa dagar i skolan så är vi ääääntligen lediga!
Jag och Elene ska snart åka in till Owe Jansson och Valbo för att kolla efter lite grejer!
 
Imorgon är det Halloweenfest och på lördag födelsedagsfest! :)
 

Kryssningen var galen!

Hejsan!
 
Fredagen den 26 oktober 2012
 
Gick upp kl. 06 på morgonen, kunde inte sova. Tentanerver!
Men tentan gick bra, men den var väldigt lång! Nu hoppas jag på att man bara blir godkänd, men det känns som så. Annars måste jag ha tippat helt fel! Haha.. Man vet ju som sagt aldrig med högskolan i Gävle!
 
Sen efter tentan var det bara hem och käka lunch, fixa till sig och bege sig mot Gävle med Elene för bussen mot Rockklassikerkryssningen!
Vi såg W.A.S.P. sen träffade vi på Timmy, Andreas, Marcus och Isabell (Alex, fast bara på kvällen) som vi höll ihop med ända tills båten la i land dagen efter! Skulle jag skriva allt tok som jag och Elene har varit med om skulle jag få skriva hela natten lång! Därför drar jag en snabb resumé:
 
- Spilla dricka
- Hälla dricka överallt
- Kasta kalsonger
- Skrika
- Säga roliga/dumma saker
- Lyssna på Eddie Meduza
- Se ett glas spräckas mot dörren
- Dansa PAUSA
- Rulla runt i hytten
- SKRATTA
- ca. 20 pers i en hytt
- Se en massa fulla och däckade människor
- Höra på när folk inte kan sjunga karaoke
- SUPAAAAA
- Killarna som kissade från båten
- Timmys långkalsonger
- "Matkrig" fast med dricka och saker mellan hytter
- Käfta med personalen
- Röja runt som fan
 
...ja, ni kan ju tänka er! Har säkert missat en massa skoj... xD
 
Jag och Elene var uppe exakt 24 timmar och sov ca 4 timmar. NI KAN JU TÄNKA ER ATT VI VAR TRÖTTA! Jag däckade direkt när jag kom hem sen på lördagskvällen.
 
 
 

RSS 2.0