Sleeping (in the fire)

Hejsan!

Här sitter jag denna lördag ca kl. 13.30 och funderar på livet.
Det pirrar lite. Hehehe. :)

Idag hade jag tänk vara hemma och försöka friskna på mig, men Jenny vela att jag skulle följa med på någon fest här i Sandviken. Festade ju förra helgen så är inte så taggad och dels för att jag är förkyld... Så vi får se hur denna kväll blir, just nu lutar det nog mer åt Gladiatorerna och film hemma. :)
Förresten, vad tycks om min nya header? :)

...och lyssna på musik som väcker känslor <3

-

Vecka 13

Hejsan!

I måndags var jag ledig, och det var jätteskönt!

I tisdags jobbade jag ju förmiddag, lite segt. På kvällen vid 18-tiden träffade jag tjejerna! Vi var ut och käkade och sa "Hej-då" till Madde som åker till Norge nu i 6 veckor för att jobba. Vi käkade på Malaysian, typ kina/thaimat. GOTT! Efter det blev det chill hemma hos Madde.
Kände på kvällen hur jag började insjukna i en förkylning, igen.....

...mycket riktigt. När jag vaknade på onsdagen var jag snorig och kände lite halsont.
Men praktiken fick gå ändå. Sista veckan...! Efter praktiken blev det bara lugnt.

Igår, tosdags, var var det halvdag på praktiken och sen KTC på Gävle Sjukhus med gruppen. Vi hade ett tråkigt seminarium. Sen när jag kom hem blev det chill igen.

Idag när jag vaknade var inte min hals OK. Men har tagit halstabletter hela dagen.
Jag och Elene tog med fika till praktiken, var ju sista dagen idag! SÅ SKÖNT! Vi fick sluta efter vi hade käkat lunch, så det var ju toppen! Var hemma efter kl. 12. Fyllde i lite saker som ska med till skolan på måndag, då vi har redovisning i telemedicin till och med...! Suck. Sen efter det satt jag mig i över en timme och gjorde klart PowerPointpresentationen som vi ska ha på måndag. Lika bra att ha det gjort, och nu i efterhand känns det skönt. Blir väl att läsa lite imorgon och på söndag, känns som man kan det mesta ändå.

Nu ska jag bara ta det lugnt, kanske sova en eller två timmar. Halsen är ju som den är... men tar nässpray för näsan så den är ju helt OK.
Ikväll blir det chill med Mamma och sen hem till Eriko för en film eller två, who know's!

HA EN BRA HELG ALLA!!!

-

FAKTA

Hejsan!

Jag och Elene har skrivit en kort rapport om telemedicin.
Här delar jag med mig lite av texten som vi skrivit... Dels för att det är intressant och dels för att ni ska få er en tankeställare innan ni använder er utav telemedicin nästa gång! :P

- Över 60 % som ringer 1177 eller skriver på hemsidan vill diskutera medicinska frågor. Detta innebär att det ställs stora krav på sjuksköterskornas kompetens!

- Sjuksköterskor som arbetar med telefonrådgivning menar att det är svårt att få en klar bild av uppringaren, då man varken ser eller kan känna på personen.

- Sjuksköterskor som intervjuats påstår att män är mer krävande än kvinnor, det tyckte också att män var respektlösa mot kvinnliga sjuksköterskor.

- De krav som uppringaren har leder till ett stort stressmoment och kan påverka sjuksköterskans hälsa.

- Har internet medfört att fler personer söker sjukvård för att dem tror att de har allvarligare sjukdom än vad de egentligen har?

-


Bra helg!

Hejsan!

Denna helg har varit jättebra och jag är så sjukt glad! :D
PARTY OCH SM-SILVER & GULD FÖR SAIK!

I fredags när jag cyklade hem från praktiken hade jag en underbar känsla, min handledare är nöjd med mig och jag såg fram emot 3 dagars ledighet!
Åkte hem till pappa på kvällen, han fyllde år så jag hade köpt blommor till honom :) Sen lite senare på kvällen kom Erik och hämtade mig så kollade vi först på BigBrother och sen kollade vi på filmen "The tourist".

I lördags softade jag först, sen kollade jag på Damfinalen i Bandy. Trots att jag satt och hejade som fan på SAIK, och extra på Evelina och Malin, så förlorade dom i förlängningen, det var lite segt faktiskt. Men va fan, ni fick silver brudar!!!! :D
På kvällen så kom Mickis och Sofia hit! Det började lugn med lite dricka och en jävla massa tjejnsnack. Sen blev det riktigt, riktigt roligt! Som ni ser på bild nr. 2 nedan så var Mickis så full när vi skulle ut på krogen redan att hon nästan flög av sätet när bussen svängde xD haha!!



Så sjukt rolig kväll!! Inte ofta det brukar vara bra inne på Lobby, men nu fan var det de! :D
Jag och Mickis hamnade på en random efterfest och jag var hemma kl. 06 på morgonen xD

Så... ni kan ju gissa om jag var pigg dagen efter? NEJ. Kunde bara sova 4 timmar... Sen var det nåt som hände så jag inte kunde sova, så jävla drygt när det blir sådär. Men det var ju sommartid så dagen gick ändå rätt snabbt.
Kollade på SM-finalen i Bandy, klart SAIK vann, visste man ju redan innan. Jag blev jätteförvånad när jag fick reda på att VILA var i final, för dom har ju sugit stryck genom alla dessa år. Men tror SAIK slappnade av på slutet och tog ut segern i förskott och då taggade VILA till... men annars ägde ju SAIK hela matchen.
Efter det blev det att städa på Farbrors jobb och sedan bjöd pappa på bakismat på American Pizzaplace! :D
...efter det blev det chill igen och sendan BigBrother LIVE med Jenny! :) MYS!

Idag är det sista lediga dagen. Sen jobbar jag 06.45 tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Sen är praktiken slut!
Men idag har jag pluggat, så får se vad Elene och Malin säger om de jag har skrivit eftersom vi pluggar ihop. Vi fick lite rest på en uppgift, lite segt faktiskt. Men så kan de bli ibland. :P
Sen idag ska jag bara slappa, känner mig fortfarande bakis sen i lördags xD Jävla kväll alltså xD

-

Ledighet!

Hejsan!

Ledig lördag, söndag och måndag nu!
UNDERBART!

Idag är det exat en vecka kvar på praktiken på rehab. Ska bli skön att slippa långa dagar, men ska även bli segt att komma tillbaka till skolbänken och bli dränkt att uppgifter och skit.

Idag fick jag typ göra allt på avdelningen och dels vara näst intill självständig vilket kändes helt OK.

Idag fyller min kära pappa år :)
Imorgon blir det att träffa och festa med Sofia och Mickis. :)
Sen på söndag blir det ev. Big Brother LIVE hemma hos Madde. :)
....måndagen får blir en pluggisdag.

-


Snabb uppdate

Hejsan!

Skriver lite snabbt nu...

Jobbade (praktik) som sagt kväll i lösdags... det var lugnt och skönt.
Fick ta hand om medicinen helt själv i lugn och ro vilket var väldigt bra. Sen fick jag fixa och sätta dropp på en patient igen, alltid bra med träning på lugna kvällar...

Fick sluta tidigare, det var skönt.
Men idag, söndag, gick jag till praktiken... började 06.45... Hela denna dag har varit lugn. Fick pyssla lite med en PICC-line som en patient har, helt otroligt vilka riktlinjer de måste gå efter när det gäller hygien, skötsel o.s.v.. Menmen!
Fick även idag sluta tidigare eftersom alla är hemma på permis över helgen.

Runt kl. 15 åkte vi hem till min bror som fyllde 23 år i veckan. Så det blev lite kalas med kakor och tårta, sitter ju aldrig helt fel efter en lång dag.
Kom hem för ca. 1 timme sedan... ska äta snart och senare ska jag hem till Jenny, där även Cissi är, och titta på Big Brother LIVE.

Jag är ledig imorgon vilket känns underbart! :D SOVAAAA!!

Hoppas eran helg också har varit bra. :)

-

Fredag

Hejsan!

Jag har varit så trött dessa lediga dagar så jag har sovit 12-13 timmar varje natt.
Känner mig rätt så utvilad nu... Hela rehabavdelningen har drabbats av influensan.. har väl fått lite av det jag med för är trött, hängig, snorig och lite hostig. Men *peppar peppar* är inte så farligt än.

Igår fick jag lite ångest när jag köpte smink för 490kr och kläder för lika mycket xD
Visst, kanske inte är så farligt men när man brände av en krogenkväll förra veckan samt köpte två par skor och en jacka så svider det lite i plånboken. Jag måste skärpa mig xD
Men kan glädja mig med att snart är det lön och bidrag från jobbet/skolan igen. :)

Hur det går på praktiken?
Jo, det går bra... men rehab suger att vara på. Det är alldeles för lugnt och för lite sjukhussaker att göra.. Påtal om praktiken så ska jag jobba hela helgen vilket känns segt när man inte ens får betalt!!!!! Hatar praktik eftersom det bara är gratis arbetskraft.

Längtar tills på måndag för då är jag ledig, men sen jobbar jag fram till fredag så det blir en tuff vecka ändå..
Brorsan fyllde ju år i veckan också, så de blir till att gratta honom på söndag direkt efter praktiken, kommer vara död till kvällen då det är BigBrother Live. x(

Nu snart ska jag iväg och städa på farbrors jobb. Måste göra det idag eftersom jag ej har tid i helgen, seeegt!
Men sen ska jag duscha och efter det äta bacon/mozzarella-lindad kycklingfilé! :) Det är ju trots allt fredag fast typ söndag för mig idag.. hehe. :P

Trevlig helg!

-

Snart...

....snart kommer en riktig uppdatering igen.

Har haft så mycket med praktiken och är typ förkyld och halvdöd hela tiden.
Men nu är jag ledig i två dagar så åkerkommer imorgon kanske! :)


Stipendium!

Hejsan!


Glömde bort att berätta att igår fick jag 4 600 kr i Stipendium av Göranssonska!
Pengarna ska eventuellt gå till en utlandsresa i sommar <3

Nöjd tjej!


Arkivbild: Bulgarien - Sunny Beach 2011 m. Madde, jag och Cissi on pic <3

-

Melodifestivalsfinal 2012

Hejsan!

Idag kommer Robin och Jenny hem till mig för att kika på finalen av melodifestivalen!

Nu håller vi en tumme på att Loreen vinner, annars är det skandal tycker jag!!!!!!!!!


-

Igår

Hejsan!

Igår var jag på 20 års fest hemma hos Madde! Det var trevligt.


Här har ni mig innan jag stack hem till Madde!


Här är vi allihopa! Bilderna är från Maddes blogg :)

Var bara jag, Cissi och Jessica som åkte in till Gävle och gick på Heartbreak. Tyvärr så råkade Jessica ut för en 30+ stalker som var sjuk i huvudet. Alla vi tre tyckte att situationen blev så obehaglig att vi kände oss förföljda. Förutom det var det en helt OK kväll, men jag tyckte det där snusket förstöde för oss. Går inte in på detalj i bloggen av vad som sades där.
Men vi kom hem hel och hållen i alla fall, det är det som är huvudsaken! <3

-

20 års fest!

Hejsan!

Ni kanske är nyfikna och höra hur det har gått på praktiken?
Har ju varit där tisdag, onsdag och torsdag... Tisdagen var hemsk egentligen. Trodde inte det skulle bli bättre.

Men jobbade kväll på onsdagen och gick med min riktiga handledare som visade på en patientlista hur man skulle dela medicin så fick jag göra på resten ut av alla som låg inne, så det kändes ju bra. :)
Sen fick jag dela ut och signera i Melior (dataprogrammet). Så fick göra en hel del faktiskt.

...lite sömn på natten dock eftersom jag började kl. 07 på morgonen på torsdagen.
Fick inte göra lika mycket.. typ undersköterskejobb bara.. sen var jag med och kollade när min handledare satt en PVK, nästa gång sätter jag.
Sen på eftermiddagen fick jag fixa kl. 14-medicinerna och dela ut till patienterna och efter det slutade jag typ.

Så har mina praktikdagar sett ut. Nu är jag ledig idag, imorgon och på söndag. Sen blir det kväll på måndag.

Idag så vaknade jag tidigt! JAG VAKNADE TIDIGT! :O
Klockan var faktiskt 09.30! OCH JAG VAR PIGG! :O WTF, praktiken börjar redan ta skada på mig...!! Nerå ;)
Låg och drog mig i sängen ett bra tag... sen gick jag upp och kollade på Våra Värsta År, så jäkla bra varje gång ;D Käkade frukost samtidigt, efter det så fick det bli storstädning på rummet... städat undan skit, torkat av allting, bytt i sängen och dammsugit. Så nu ser det fräscht ut igen.

MEN!
Ikväll ska jag på 20 års fest + middag hemma hos kära Madeleine tillsammans med bästa tjejerna! <3
Kommer bli sjukt roligt!!!

-

Seriöst....

Hejsan!

Alltså gårdagen på praktiken.... vad fan var det?!
Inga undersökningar, inga provtagningar... INGENTING! Jag och Elene fick inte ens vara med på läkarronden för de tyckte inte de var någon idé eftersom vi inte ens kände patienterna... Avdelningen har bara läkarronder 1 gång i veckan för fan!!!!!!!!!!!
Och det var sååååå segt... jävlar vad segt det var. Efter lunch fick vi i alla fall följa med några till drömfabriken och gå på underhållning, men hallå liksom? Vi är ju där för att lära oss hur fan man sätter en jävla PVK på en äkta människa, olika sjukdomar, ankomstsamtal, ronder, blodprov/analyser, datorer samt massor mer....!!

Är just nu grymt besviken.
Att veta att man ska vara där i 1 månad just nu känns som flera år... jag hoppas verkligen att det blir bättre. Känns ju som sagt att man är mer på ett boende än på ett sjukhus... SUCK.

Känns så sjukt tråkigt att jobba kl. 13.15-21.45 idag och börja kl. 06.45 imorgon.........
...ska ta och göra mig iordning nu och snart cykla iväg....

-

Praktik

Hejsan!

Praktikplatsen verkar helt okej.
Börjar att jobba imorgon, tisdag. Blir heldag tillsammans med Elene. :)

Har inte så mycket att tillägga för tillfälligt... är trött och så...
Ska titta på TV nu så får det bli en tidig kväll istället.

-

"A touch of evil"

SSK-praktik!

Hejsan!

Imorgon börjar min FÖRSTA sjuksköterskepraktik. Jag är faktiskt INTE nervös, för enligt skolan så är det samma praktik som man som undersköterska få göra förutom vissa saker som att sätta PVK, ankomstsamtal o.s.v.. Jag förstår att dom har en sådan här praktik för det finns ju andra som aldrig har läst/jobbat inom vården förr i klassen.

Jag ska i alla fall vara på länsrehab avd. 70 i Sandviken för er som inte vet.
Tror det kan bli bra, men ändå lite sorgset att se alla människor med en skada i nervsystemet som gör att de inte kan leva ett normalt liv.
Har för mig att Madde sa förr när hon hade USK-praktik där att det var någon kille i 20-25-års åldern som hade skadat huvudet allvarligt och inte var sig själv nå mer efter det. Usch.

Mitt schema 2 veckor fram över (ev. förändringar kan tillkomma):

LINDA
5/3 13.00- 15.00 – KTC FÖRST!
6/3 Ledig - jobba?
7/3 13.15-21.45
8/3 6.45- 15.30
9/3 06.45-15.00  -
ledig? + FEST PÅ KVÄLLEN!!
10/3 Ledig - Melodifestivalsfinal!
11/3 Ledig
12/3 13.15-21.45 –
KTC FÖRST!
13/3 6.45- 15.30
14/3 6.45- 15.30
15/3 6.45-15.30
16/3 Ledig
17/3 13.15-21.45
18/3 6.45-14.45
19/3 6.45-15.30

Jag är ju inte direkt någon morgonmänniska... Så ser inte fram emot 1 månads prakik när man börjar kl 06.45 och måste cykla xD Eftersom det är i början av mars så skulle det inte förvåna mig om det kommer massor utav snö nu när jag ska ha praktik, så typiskt i sådana fall!
Menmen, imorgon ska vi först vara på KTC för lite information. Efter det blir det lunch och sedan åka och kolla runt på praktikplatsen med Elene i ca. 2 timmar.


Arkivbild: Jag på min USK-praktik på avd. 105 Gävle Sjukhus vt. 11

-


100 % rätt!

Hejsan!

Lite såhär känns det idag:


- GALET BRA MED ANDRA ORD!

Varför?
- Jo, för jag klarade läkemedelsberäkningstentan idag med 100 % rätt som man måste ha!
Så äntligen får jag betyg i Farmakologi-kursen! Känns underbart! :D
Det var så jävla segt att ha tenta kl. 10 inne på HiG på en fucking lördag, fick ju förfan gå upp kl. 7.30 imorse för att hinna i tid!!! Men det gjorde faktiskt inget, för vi hade världens bästa och mest underbaraste personer som tenta-vakter! <3 FLER SÅNA ÄLDRE MÄNNISKOR SOM ER SOM TROR PÅ UNGDOMAR OCH SOM ÄR SÅ GO, GLAD OCH POSITIV!!! Blev så glad av dom, jag tror alla skrattade och Emil nästan applåderade för han tyckte dom var så bra, haha xD

Anledningen till att jag vet att jag har rätt var för att jag och Fjorda hade angivit samma svar på 9/10 frågor och så fick jag med mig tenta-bladet hem så då löste brorsan svaren och vi fick samma svar. Så då är jag hur säker som helst på att jag har 100 % rätt eftersom Fredrik gjorde min tenta på max 15 minuter och hade alla rätt eftersom vi testade med miniräknare också. Alla svar stämde. SÅ DET KÄNNS UNDERBART! (Brorsan är väldigt duktig på matte så om han har fel på detta med miniräknare och allt så ska jag reta han resten utav våra liv!)

Nu ska jag pyssla ihop en liten grej, fortfarande hemlighetsstämplat om vad det är! xD

-


Rook-piercing 2009

Hejsan!

År 2009 tog jag min rook-piercing.
Tror det var Malin som vela se läkningsprocessen, så här kommer en bild!


Bild 1: Nytagen, öm såklart... men ser ju OK ut.
Bild 2: Efter 4 dagar såg örat ut såhär... om ni jämför staven med första bilden så förstår nu hur uppsvullet det var och hur förjävligt ont det gjorde!
Bild 3: Det ser bra ut.. men gör ont och är svullet, dock inte lika mycket.
Bild 4: Fortfarande svullen och öm efter 22 dagar....
...det tog 6 månader för rooken att läka!

Detta rekommenderas INTE till er som avskyr smärta 24/7 i ca 1 månads tid.
Förutom det så gjorde det ju såklart asont att ta den! xD

Undra när man ska våga ta conchen i andra örat då xD haha...

-


Förr...

Hejsan!

Här man ser denna bild på mig som 11-12 åring får man lite nostalgi...


Truckerkepsen var på lika som träningskläderna xD

Tänk om man fick spola tillbaka tiden si-sådär 8-10 år, vad roligt man hade då och vad mycket man hade framför sig i livet!

-

GRATTIS MADDE!!!

Hejsan!

Idag fyller min kära vän Madde 20 år!! Tänk vad tiden går fort, kommer fortfarande ihåg när vi blev vänner på snöhögen på skolgården i lågstadiet xD

SKÅL!!!

Arkivbild från studentkryssningen 12 mars 2011. Från v: Madde & Jag

Nästa fredag ska vi fira Madde, kommer blir så sjukt jävla roligt! :)
Idag ska jag plugga.... har omtenta i läkemedelsberäkning imorgon bitti, kul på en lördag liksom! Idiot-fitt-högskola... ursäkta ordvalet men på lördagar vill man kanske sova/vara ledig!
I alla fall så blir det till att plugga idag en sväng, ska även skriva personligt brev till praktiken som börjar på måndag. Sen får man väl näst intill gå och lägga sig efter Big Brother ikväll...

...tidigare idag så var jag och Elene in till Gävle Sjukhus och gick på Melior-utbildning. Melior är sjukhusets datasystem för journalhandling m.m. för er som ej visste det.

Önska mig lycka till imorgon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-

:)

”Jag kommer hem till dej jag är en händig man.
Jag finns för dej, jag kommer så fort jag bara kan.
Jag lyssnar på dej, håller om dej, erbjuder en hand.
Och vill du jag ska stanna är jag en händig man.”


RSS 2.0